Szitnyai Jenő emlékblog

Kopár István újra a Föld körül

GGR 2018 ráadás 15.

2018. szeptember 26. - A Tengerész

Németh Tibi,  rádiós jelentette ma.

"A tegnap esti beszélgetés elég jól sikerült. A következőket mondta el István. Viszonylag nyugodt délelőttje volt ezért elkezdte a károk kijavítását és felmérését.

A fedélzeti nyílás zsanérja eltört ezért ez kijavította. Ugyan voltak problémák a szerszámokkal, mert a fúrógép se működött rendesen. A rövidhullámú rádiót újra szétszedte és szárítgatta, mert lettek hibái. Sajnos mind a 2 db fejlámpája használhatatlan, ami nagyon hiányzik. Közben észrevette, hogy az első navigációs lámpái is tönkre mentek.

Elővette a tartalék VHF rádiót, mert mint kiderült nem tört le az antenna. Találkozott egy halászhajóval és sikeresen ki tudta próbálta, jól működött. Sőt az AIS  jelzője is működik, mert észrevette a halászhajót. Igaz a halászhajó viszont őt nem vette észre, de ennek lehet több oka is lehet, pl. nem látszik ki a magas hullámokból a vitorlás stb.

Még mindig vannak a hajónak olyan részei, amit nem tudott  felderíteni.

Délelőtt mintegy negyven bálna kezdett körözni tíz méteres körben, nagyon érdekes látvány volt, bár nagyon büdös levegőt fújtak ki. Készített nagyon szép képeket.

Nagyjából ezek voltak a tegnapi nap eseményei."

A bejegyzés trackback címe:

https://kopar.blog.hu/api/trackback/id/tr3914265225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csaba03 2018.09.27. 08:47:23

István éppen segítséget nyújt egy bajba került hajónak:
goldengloberace.com/istvan-kopar-aid-solo-yachtsman/
süti beállítások módosítása