Szitnyai Jenő emlékblog

Kopár István újra a Föld körül

GGR 2018 ráadás 34.

2019. február 01. - A Tengerész

2019 február 1. 8:50

Mark Slatsd az éjszaka befutott a célba, ezzel másodikként teljesítve a versenyt.

mark_slats_befutott.JPG

A kései időpont ellenére nagyszámú holland, francia és angol szurkoló üdvözölte lelkesen a holland versenyzőt, aki az utolsó percig mindent megpróbált, hogy megelőzze az első helyezett VDH-t, de úgy tűnik ehhez most kevés volt egy Föld-kerület. Ha viszont tekintetbe vesszük, hogy Mark a 41 éves korával  fiatalnak számít a mezőnyben, én meg merem jósolni, hogy nem ez volt az utolsó Földkerülő versenye. Az már a jövő zenéje, hogy lesz e hagyományteremtés a GGR-ből és a rendező szándéka szerint négyévente megrendezésre kerül e majd. Nekem ezzel kapcsolatban erős kételyeim vannak, de ha lesz is verseny, hogy nem ugyanilyen körülmények közt lesz megrendezve abban biztos vagyok.

Mark Slats 214 nap, 12 óra, 18 perc  és 43 másodpercet vitorlázott a start-cél távon, de a két napja történt emlékezetes műholdas telefon miatt 36 óra büntetést kapott, így a hivatalos versenyideje  216 nap  18 perc 30 másodperc.

 Uku Randmaa egyelőre biztosan tartja harmadik helyét Kopár István előtt mintegy 850 mérfölddel vezetve, bár ez az előny ismét csökkent valamelyest azzal, hogy István átverekedte magát a változó enyhe szelek és a brazil partok menti áramlatok zónáján. A Jean-Luc befutója miatt felborult a menetrend, ezért kivételesen szerdán volt a heti telefonbeszélgetés, melyben István végre közölre a megnyugtató hírt, hogy a szükségkormányát sikerült végre használható módon kitataroznia, ezért ha fel is mondaná a kerekes kormányszerkezet a szolgálatot, nem fenyegeti kormányképtelenség a befutóig hátralévő  mintegy másfél hónapos úton.

A finn Tapio Lehtinen , aki sokáig fej-fej mellett haladt Kopárral az Indiai-óceánon, immáron több mint 3500 mérfölddel van lemaradva tőle. Még a Horn-fokig is van hátra közel 600 mérföldje, egyelőre éppen hogy csak megelőzte Sir Robin ötven évvel ezelőtti időarányos pozícióját.

Aki kíváncsi Mark Slats érkezésére, itt megnézheti. 

https://www.facebook.com/goldengloberace/videos/2339112562975066/

A bejegyzés trackback címe:

https://kopar.blog.hu/api/trackback/id/tr1814601618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása