Szitnyai Jenő emlékblog

Kopár István újra a Föld körül

GGR 2018 ráadás 12.

2018. szeptember 22. - A Tengerész

Ahogy szokott lenni, az elsőknek "jön be" leginkább az idő. VDH fölényesen vezet és élvezi a kedvező szelet ( tegnapi SMS jelentésében azt írta " csendes napos idő, ebéd a "teraszon" ) , míg a mezőny többi részét elkapta az 50-70 csomós szél a 10-14 méteres hullámokkal. Az Ír Gregor MCGuckin többször is borult, előbb az egyik ( mizzen, azaz hátsó ) árbocát vesztette el, majd a másik, a főárboc is kidőlt,  Abilash Tomy szintén borult, ugyancsak kitörtek az árbocai, ráadásul ő is megsérült, állítólag a háta, a hírek zavarosak. Egy biztos, kettejüknek itt befejeződött a verseny, a kérdés csak az, hogy sikerül kimenekülniük, vagy kimenteni őket, mert pont a közepén vannak a dél-Indiai óceánnak, a legközelebb Ausztrália van, de az is 2000 mérföld. István alighanem még a sebeit nyalogatja a borulás után, mert pozíciója az elmúlt 24 órában alig változott, de legalább baja nincs se neki se a hajónak.

A bejegyzés trackback címe:

https://kopar.blog.hu/api/trackback/id/tr5114255061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez A Nev Talán Nem Foglalt 2018.09.22. 11:10:28

Hát az egyetlen jó hír hogy Tommy él. De napokig nem lesz segítsége, miközben mozogni sem nagyon tud.
Sajnos kezd beigazolódni, hogy ezeknek a hajóknak semmi keresnivalójuk azokon a vizeken. Még ha lenne is hozzáférésük modern navigációs eszközökhöz, akkor is lassúak lennének ahhoz hogy kikerüljék a viharokat. Így viszont ez inkább hazárdjátéknak tűnik. Remélem komoly változtatások lesznek a következő versenyre.

Ez A Nev Talán Nem Foglalt 2018.09.22. 19:11:19

@A Tengerész: Hát pedig már javában szervezik: cdn.goldengloberace.com/applications-open-for-2022-ggr/

Közben úgy tűnik István rendezte sorait és ismét nekiindult.
süti beállítások módosítása