Szitnyai Jenő emlékblog

Kopár István újra a Föld körül

Miért lett ez a blog?

2017. július 04. - A Tengerész

Az apropó szomorú. Ott van az alcímben" Szitnyai Jenő emlékblog". Néhány hete elhunyt ő aki korábban minden különleges sportteljesítmény méltatója, publikálója volt a médiában, így Kopár István korábbi életútját is az ö tudósításaiból követhette nyomon akit érdekelt. Elkezdte  most is az adatgyűjtést, itt

https://www.facebook.com/Kop%C3%A1r-Istv%C3%A1n-%C3%9Ajra-a-f%C3%B6ld-k%C3%B6r%C3%BCl-485895898201602/?fref=ts

publikálta, egyelőre válogatás és szerkesztés nélkül. Hogy ebből és a továbbiakból átfogó munka legyen, halála megakadályozta. Kopár István többek közt barátja Szitnyai Jenő  temetésére jött haza az Amerikai Egyesült Államokból, ahol él és dolgozik. Életét, a legújabb kihívásra készülődését angol nyelvű honlapján

http://koparsailing.com/

, valamint a verseny internetes honlapján

http://goldengloberace.com/

nyomon követheti aki beszél angolul, de  magyar nyelven nincs anyag erről. Engem,  egykori tengerész kollégáját, vitorlázó klubtársát és barátját kért fel rá, hogy a Jenő halálával keletkezett űrt segítsek betölteni. Megtisztelő feladat, bár nem tudom képes leszek e amatőrként egy igazi profi nyomába lépkedni. A következőkben írni fogok a magam stílusában Kopár Istvánról, olyat is amit csak én tudok, meg olyat is amit mindenki aki olvasta a könyveit és akár jobban is tud mint én.  Olyasmit amit mindenki elolvashat az itt már közölt és a továbbiakban is megjelenő linkeken angol nyelven, de mint említettem ez a blog elsősorban a csak magyarul értőknek szól, így a "vájtfülűeknek" inkább csak olyan emlékeztetőféle lesz. Ehhez kérem, ahogy a régi könyvekben a szerzők esedezni szoktak,  "a nyájas olvasó elnéző figyelmét".

Szitnyai Jenő és Kopár István az A38 hajón.

 Akkor még minden rendben volt. Mikrofon mindig a kézben.....koparistvan-szitnyaijeno-a38hajo1.jpg

És amikor már nem.szitnyaijeno-koparistvan_temetes.jpg

(A képeket Péteri László készítette. )

A bejegyzés trackback címe:

https://kopar.blog.hu/api/trackback/id/tr4112627911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tömjénzsolti 2017.07.05. 09:26:31

Gratula a bloghoz és kíváncsian várjuk a fejleményeket.

táncoslábú laces 2017.07.05. 17:18:49

A szomorúságtól eltekintve,szépen megcsináltad,elmehetnél honlapkészítőnek :))))

whale 2017.07.17. 12:06:24

Jó lesz ez Tengerész! Ezt is olvasni fogom!

A Tengerész · http://amapola.blog.hu 2017.07.17. 13:26:47

@whale: Köszönöm. Kicsit még akadozom, nem akarom ezt a blogot annyira lazára venni mint az Amapola hajónaplót, ez mégis egy komolyabb dolog, más életéről szól, nem az enyémről és nagyon nyomaszt, hogy egy vérprofi nyomdokába léptetődtem, azért a Szitnyai Jenőnek egy élet munkája volt felnőni a feladathoz, miközben csak ilyenekkel foglalkozott én meg számtalan mással. De remélem nem vallok szégyent. Az ihlet nem jön folyamatosan, a legjobb gondolataim mindig máskor támadnak, nem amikor leülök a gép elé, hogy "namost akkor írok". Mint tudjuk az amatőrnek ihlet a profinak határidő kell az íráshoz.
süti beállítások módosítása