Szitnyai Jenő emlékblog

Kopár István újra a Föld körül

GGR 2018 30. rész

2018. március 08. - A Tengerész

"Szegény embert ág is húzza". Ismerős a mondás? Hát most (is) érvényes. Tegnapelőtt este ( jelen sorokat 3.-án hétfőn írom) nézem szokásom szerint az esti Híradót, vészes felvételek az USA keleti partjairól, hatalmas eső, szélvihar korbácsolta hullámok öntötték el a szárazföldet, kidőlt fák, már 20 halálos áldozta van az időjárásnak. Egyből Kopár Istvánra gondoltam vajh mi van vele?

Tegnap Emailt küldtem neki tisztázni valamit, telefonon hívott vissza, nem tud levelezni, mert nincs áram, de  ami ennél rosszabb, a pincéjét ahol a felhalmozott anyagait, eszközeit, készleteit tárolja elöntötte a vihar hajtotta tengerár, plusz az egy nap alatt leesett 6 centi eső. Egész Long Isladen nincs áram és valószínűleg még napokig nem is lesz. Ő a  szó szoros értelmében elúszott, a pincében  most értékmentés folyik gyertyafénynél, jeges vízben fűtetlen házban.pince_1.JPG

pince_2.JPG

A Puffin is vízben áll, de a felúszástól még messze van.img_5108_1.JPG

És hogyan kommentálta ezt István a telefonba? "Az hogy mit visz magával az ember az útra, amúgyis egy nehéz kérdés, most legalább kiderült mi az ami nem bírja a vizet."

Azt hiszem van ebben az emberben még tartalék. Persze ami történt most  az nagyon rossz, de az ilyesmit nem lehet másképpen felfogni, szerencsések azok akik a megpróbáltatásokból megerősödve, pozitív gondolatokkal kerülnek ki, belőlük lesznek az igazán sikeresek. Mindenesetre ezen a héten aligha fogok új történésekről beszámolni, villany nélkül István egy maroktelefonnal tart kapcsolatot a világgal, hogy hol tölti fel ha lemerül már az is kérdés.

Fentieket mint jeleztem hétfőn írtam, szerdára lett áram, ami azt jelenti, hogy fűtés is és lehet ismét haladni, mármint ha eltakaríttattak a romok. Az aktuális feladat a hajó villamos rendszerének véglegesítése. Energiatermelők, a motoron lévő generátor, (ennek nyilván nem lesz gyakorlati szerepe a verseny során, néhány gallon üzemanyagot minden versenyző betankolhat a rajt előtt aztán azt kezd vele amit akar, akkor használja fel amikor jónak látja, a néhány órára elegendő üzemanyagnak nyilván nincs taktikai jelentősége egy 300 napos versenyen), a hajó tükrére szerelt,  menetben  a vízáramlás hajtotta hidrogenerátor, a szélgenerátor és a napelem(-ek, ha mégis többre futná a helyből és a kasszából). Fogyasztók az  önindító, akkumulátortöltő, a világítások, rádióállomás, váltakozóáramú inverter, a műholdas nyomkövető és az engedélyezett néhány műszer. (Ja, elfelejtettem írni, hogy köszönet a felajánlott kazettás magnókért, Istvánnak sikerült szereznie egy vadonat újat és már be is építette a hajóba.) A termelők és fogyasztók összehangolt működéséről már írtam, a lényeg, hogy automatikusan mindig  töltse éppen az az egység az akkumulátorokat, amely ehhez a legnagyobb töltőáramot biztosítja.( A magam részéről ezekben a rendszerekben bízom a legkevésbé. Tapasztalatom szerint hajón legelőször az romlik el ami villannyal megy, pláne elektronikával, utána a hidraulikus rendszerek, majd a mechanika és csak a legvégén az ember. Én például a saját hajómra nem is telepítettem semmi automatikus működtetést ami az akkutöltést illeti, magam választom ki kézi kapcsolókkal, hogy most épp napelemről, generátorról, vagy parti tápról töltök. Szurkolok Istvánnak, hogy kitartsanak a méregdrága szuper kütyüi.)img_5120.JPG

img_5121.JPG

img_5123.JPG

img_5117-1.JPG

img_5124-1.JPG

Legújabb információm a rádióval kapcsolatban Szatmári Flóritól, rádiókommunikáció szaktanácsadómtól  és összekötőmtől származik.  HA7TM  Németh Tibor vállalta az út során a hazai rádiókapcsolat tartását Kopár Istvánnal. Mert ma már nem úgy van mint régen, a lelkes rádióamatőrök kihaltak, a MAHART tárnoki rádióállomása pedig a vállalattal együtt tűnt el a semmibe, tehát az, hogy Németh Tibi rendelkezik az ehhez szükséges megbízható technikai háttérrel és hajlandó az ehhez szükséges ügyeletet, periódusidő tartást, adminisztrációt  és minden ezzel kapcsolatos nyűgöt vállalni az nagyon nagy dolog.

A magyar Rádióamatőr Szövetség ( http://mrasz.hu/) honlapjára fel fog kerülni egy ismertető István útjáról, ezzel az amatőrök nyilván szélesebb körben lesznek felcsigázva az esemény iránt, minden segítség jól jöhet. 

Flóri felvállalta, hogy ő lesz István QSL menedzsere, amiről egyelőre fogalmam sincs hogy mit jelent, de biztos valami rettenetesen fontos dolog ami nélkül nem lehet szabályosan rádiózni, mert bizonyos "vétel jelentő lapok" kezelését jelenti. Flórinak ehhez regisztráltatni kell István hívójeleit (hogy hol és kivel azt ő tudja), amiből ha minden igaz van neki három, egy magyar hivatalos, egy magyar tengeri és egy amerikai hivatalos. Jó nagy katyvasz mi? Na ezért jó nekem, hogy van a Flóri áldassék a neve, mert ebbe nekem biztos beletörne a bicskám!  Külön extraként Flóri megpróbál amerikai szakembert találni aki a Puffinon beüzemeli István rádióállomását, illetve próbál olyan helyi amatőrt találni akinek a segítségével István tartani tudja  a kapcsolatot feleségével Évával Floridában.

 Mint írtam visszajött Long Islanre a villany, viszont cserébe megjött a 10-es idő hóviharral, ezek tegnapi képek.img_5126.JPG

img_5125.JPG

Ebben az időben kell Istvánnak valamiféle tartalék kormányt kitalálnia és elkészítenie a hajójára, mert a legfrissebb versenyutasítás ezt kötelezően előírja. Lehet csak a túlzott aggodalom beszél belőlem, de fizikailag érzem a legutóbbi Emailjeiből a hajszoltságot, kimerültséget, most túl azon, amiről már írt is.

Ennyit  a Kopár Istvánnal kapcsolatos eheti hírekből, most egy hír a GGR-ről. A verseny  egyszemélyes "vezérkara" 100%-al bővült, nevezetesen  Patrice Carpentierggr_versenyigazgato.JPG versenyigazgatóval. A hír  URL-je http://www.covarimail.com/view.lasso?id1=1884&id2=1384770 . Ezen az oldalon sokminden található a versenyről és a versenyzőkről. Nyilván rengeteg olyan van benne, ami azok számára akik ezt a blogfolyíamot a kezdetektől olvassák nem újdonság, de majd ha elmélyedek benne én is tanulok majd belőle. Még csak futólag néztem bele, eléggé vasvillával összehányt anyagnak néz ki, pl Koprár Istvánról kétszer kopyzták be ugyanazt az anyagot, meg egy csomó olyan versenyzővel is foglalkozik, akik már rég visszaléptek az indulástól, bár az a véleményem, hogy már az is teljesítmény, hogy valaki egyáltalán megpróbálta a felkészülést. Felteszem ez a gyűjtemény annak a korábbi részekben említett dörgedelmes megfélemlítésnek az eredménye, amivel a rendező fenyegette a versenyzőket, hogy méltóztassanak magukról anyagokat szolgáltatni. Alighanem a továbbiakban bővülni és pontosodni fog, mert a jelenlegi állapotában azt kell mondjam, még az én amatőr összeállításom is jobb nála mind képanyagban mind szerkezetében. Bár az angol nyelvű szöveg tömény és szakmai, de remélhetőleg még az is sokat megtudhat majd  erről az oldalról aki nem beszél angolul. (én is gyakorta használom a Google fordítót ) De egyelőre nem tartok a konkurenciától.

És akkor folytatom a versenyzők bemutatását. A sok kieső után egy üdítő kivétel, ő még rajta van az indulók listáján, az ausztrál Mark John Sinclair.

mark_sinclair-l.jpg

60 éves, nős, három gyermek apja, hivatásos tengerész. A Royal Australian Navy ( ausztrál haditengerészet) kötelékében szolgált 20 évig, ahol három hajón is töltött be parancsnoki beosztást, rendfokozata fregattkapitány. Miután visszavonult a seregből, kisebb és nagyobb hajókkal, valamint repülőgépekkel végzett tengeri hidrográfiai kutatásokat szerte a világon. Szenvedélyes vitorlázó, kétszer hajózta át szólóban a Tasman tengert. Rendszeresen vitorlázik ugyancsak magányosan Ausztrália parti és nyílttengeri vizein a "Starwave" nevű 44 lábas S&S típusú hajóján. Amikor hírét vette a mostani versenynek, azonnal vásárolt egy, ehhez  megfelelő hajót, neve "Coconut" ( kókuszdió), típusára nézve  Lello 34 -es.  A  karcsú építésű hagyományos "long kieles" , erős tengerálló hajó 1981-ben épült a dél-afrikai Durbanben. Már egyszer megkerülte a Földet, Földközi-tengeri és Csendes-óceáni kalandozások beiktatásával, mielőtt visszatért volna anyakikötőjébe Durbanbe. Markot annyira lenyűgözte az  a videó, melyet a YouTubeon talált, és azt mutatta, hogyan viselkedik a hajó az "üvöltő 40-esek" környékén, útban Afrikából az ausztráliai Adelaideba, hogy elhatározta,  a versenyre ezt a hajót fogja megvásárolni. A hajón ezután jelentős átépítéseket végzett, hogy az a versenyelőírásoknak  és a szólóvitorlázás követelményeinek mindenben megfeleljen. Ezt a videót találtam róla illetve főleg a hajója belsejéről  https://www.youtube.com/watch?v=wlN8Bv6Lr50 , látszik hogy valóban masszív darab. Ő is egy olyan versenyző, akiről túl sokat nem találtam az Interneten, végülis a FB segített. A verseny honlapja szerint ha készen van a hajója, elvitorlázik vele Angliába, de ahogy itt látom https://www.facebook.com/CoconutGGR/  hajója inkább egy picivel nagyobb hajón, a konténerszállító "Luisán",  https://www.facebook.com/CoconutGGR/videos/566616380338952/  konténertalpon deckrakományként  teszi meg az utat ( Kevin Farebrother "Sagarmathájával " együtt), hogy időben odaérjen az előverseny rajtjához Angliába, ahol, mint  külön megemlíti, Kopár Istvánnal fog találkozni.

A hajóról mindössze ezt az egy, nem különösebben mutatós képet találtam

ggr-sinclair-coconut-boat2.jpga legfigyelemreméltóbbnak az igazán tengerálló dodgert tartom benne, nem egy ponyva tákolmány az biztos. Már feladni készültem a kutatást, de még egy stúdióműsor keretében bejátszott felvételre bukkantam  https://au.news.yahoo.com/sunrise/video/watch/36030795/voyage-for-madmen/ itt sokkal impresszívebb a hajó és Mark John Sinclairről is kiderül, hogy  vidám, barátságos fickó.

 

Sokszor és bőbeszédűen ecseteltem, mennyire fontos lenne hogy Istvánt minél többen támogassák pénzzel , de sajnos az elmúlt 10 napban mindössze egyetlen forint-átutalás érkezett, igaz ez igazán dicső adomány, az ötgyermekes "Sün" barátunk küldte az átlagos forintadományokhoz képest dupla mennyiségű pénzt. Bíztatok minden olvasót hasonlóra.

Ha még valaki... akkor  ITT  http://koparsailing.com/donate/ PayPal -on kleresztül dollárátutalással, vagy az alanti hazai számlára forintátutalással itt

Számlatulajdonos:  BARTYIK VILMOS ISTVÁN

                                Budapest Bank

Számlaszám:       10103104-66444700-01003009

A "Közlemény" rovatba kéretik beírni " Kopár", valamint az adományozó nevét, amennyiben egyetért annak nyilvánosságra hozatalával! Az összeg ( ha csak külön nem kéri az adományozó) nem fog szerepelni sehol.

A támogatók listájának legfrissebb állása : 

Bartha Gábor,  Rozs Gergely,  Huoranszki Máté,  Orbán Péter,  Jankó György (többször),  Kuzsel Tamás,  Vadász László,  Dzsiki Ferenc,  Bartyik Vilmos,  Csikós László,  Antal Péter,  Radics Gyula, Steve Rakoczy & Liz (De hát azért mi tudjuk, hogy ők az Ausztráliában élő sikeres feltaláló mérnök, Rákóczy István és  felesége Szepessy Piroska  a pearthi egyem kutató professzora) Tóth Mihály, Szecskő Tamás,  Ángyás Orsolya,  Anonim 50 $,   De Chatel András,  Szendrey Józsefné,  Anonim 50 $,  Reisch Richárd, Kóka János,  Kocsis Csaba,  Csete András,  Anonim 20000Ft, Tóth Mihály (mégegyszer),  Méder István,  Méder Áron,  Poller Tamás,  Anonim 50$ ( mégegyszer),  Kiss Ádám, Cziffra Péter,  Giricz Zoltán,  Kerényi István,  dr Szini István, Rába Zoltán,  Geráth János,  Schöll Károly,  Bagdi Attila, Szendrey Józsefné (mégegyszer),  Kovács Krisztián,  Székely Zsolt,  Lakatos György,  Ujhelyi Gáspár,  Noll Adolf,  Gavallér István,  Juhász Tamás,  Ganz Danubius Trading Co. Ltd. (ahogy István írja a legrégibb és legbefolyásosabb  cég, mely 1989 óta támogatja tengeri vállalkozásait ),  Galántai Nándor,  Vankó Bence, Varró István,  Kurucz Péter (és a gyerekek születési sorrendben, Kata, Norbi, Balázs, Gergő és Árpi)

Kopár István hálásan köszöni valamennyi  támogatónak  az átutalásokat. Ahogy sokszor elmondta ez nemcsak pénz neki, hanem erőt ad, erősíti a hitét, hogy nemcsak magáért küzd. Különösen szívmelengető hogy a forintátutalások szövegrészében legtöbben biztató, bátorító, lelkesítő szavakat is fűznek az adományhoz, hála érte.

A következő, GGR 2018 30. rész várhatóan március 15.-én jelenik meg.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kopar.blog.hu/api/trackback/id/tr4213709314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása