Szitnyai Jenő emlékblog

Kopár István újra a Föld körül

GGR 2018 13.rész

2017. november 09. - A Tengerész

Nos lezárult egyfajta hírfolyam, a http://koparsailing.com/puffin-yacht-restoration/angol nyelvű anyag immáron magyarázatokkal kiegészítve  a korábbi részekben megtalálható, hősünk korábbi élete, vállalkozásai és sorsa meg az azt megelőzőben.  Sajnos Robert Farrelyt, média-kapcsolattartóját aki az előző 12 részt szerkesztette, az élet más utakra vezérelte, így ilyen direkt formában nem készül több anyag  számunkra.  A továbbiakban igyekszem a heti megjelenést tartani olyan anyaggal, amit az egyéb rendelkezésre álló forrásokból merítek. Mindjárt egy olyan videóval kezdem, mely több helyen is megjelent és célja István megismertetése az angol nyelvű közönséggel. Akik végigolvasták az eddigieket azok számára nem igazán lesz benne újdonság,  István a korábbi szóló Földkerülését és eddigi életét, majd a Puffin programot ismerteti benne, ezeket aki idáig szorgalmasan olvasta a korábbi fejezeteket már mind "kívülről fújja". Viszont hajó felújítás utáni látványos állapota  mindenki számára meggyőző. https://www.youtube.com/watch?v=BLBHaH3swgc&feature=youtu.be 

Több évtizedes időutazásunk  Kopár István körül véget ért. Utolértük a "jelenidőt". Ezek a képek október közepén készültek. A Puffin vízre került.puffin_vizretetel.jpg

Első vendégei az előző tulajdonos özvegye (akitől István a lepusztult hajót megvásárolta és akit István naplójában  ha jól emlékszem élete "legtündéribb hölgyének" nevezett) és annak családja.

puffin_vizretetel_utan.jpg

puffin_vizretetel_utan_2.jpg

Az alanti kép ezzel a felirattal jelent meg István Twitteroldalán: Vajh mit fogok itt , a hajó orrkabinjában tartani a verseny során?

a_puffin_fuxban.jpg

Válaszokat nem láttam, de tudni vélem a választ.  Nem véletlen, hogy a verseny előírásai szerint a tetőablakoknak kívülről a fedélzetről is zárható-nyithatónak kell lenniük. Szóval a versenyző itt tárolja a vitorlákat és innen és ide cseréli le őket ahogy a szél változása ezt indokolja.

Miközben apró adományok érkeznek néha magánszemélyektől István számlájára a nagy pénztárcákat nem sikerült megnyitnia. István szeretne magyar lobogó alatt indulni a versenyen, mert hiába kettős állampolgár, a szíve még magyar és akár meg is tehetné ( bár gyanítom a lobogó hivatalosan nem lenne olyan egyszerű, mert a Hajózási Felügyelet { most ugyan már másképp hívják, de nem érdemes megjegyezni a hivatal nevét arra a rövid időre amíg úgyis újra megváltoztatják} ragaszkodni fog hozzá, hogy valaki István költségén kiutazzon New Yorkba és megszámolja a mentőmellényeit és megnézze van e érvényes pecsét a tűzoltó készülékén), de hát várna érte valami állami szponzorációt, ha már egy világeseményen vesz részt. Nos van itt pár levél amiben esedezik állami támogatásért, legutóbbi próbálkozására a miniszterelnöki kabinetiroda lepasszolta az emberminisztérium sportért felelős államtitkárságának, az meg a turisztikai ügynökségnek. Nos sok reménnyel nem kecsegtetném őt, ha valami nem foci akkor az nem kap pénzt egykönnyen. De ha már itt tartunk, ha valaki e blog olvasói közül ingerenciát érez rá, hogy több köze legyen István vállalkozásához, mint a puszta szurkolás, szóval pénzzel is támogatná, akkor itt

http://koparsailing.com/donate/

lehetősége van rá. Írtam Istvánnak, hogy nem lenne e egyszerűbb ha megadna egy bankszámla számot amire lehetne utalni, én pl ezt a PayPalt egyáltalán nem ismerem, csekket meg Magyarországon nem tudom van e egyáltalán valaki aki használ ( nekünk a "csekk" az a sárga csekk, amivel sorbaállunk a Postán), de ezt írta: "...koszi, de Paypal nagy elonye , hogy joval kevesebb a kezelesi koltseg  , mint a banki atutalasnal es mindenfele hitelkartyaval lehet fizetni." 

Hát akkor csak tessék, csak tessék Hölgyek, Urak, akinek kedves a szívének az, hogy Kopár István a magyar lobogót is körbehordozza a Föld körül és esetleg győztesen szakítsa át a (képzeletbeli)  célszalagot, az, legyen az bármely kevés összeg is, járuljon hozzá ennek a sikeréhez!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kopar.blog.hu/api/trackback/id/tr1613186316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása